repterlatogatas_gyik_banner
20210709212745_IMG_6702
aeroplex_hangartura
replat_kezdokep

Európa számos repülőterén szerveznek reptérlátogatást, de a miénk azért egyedülálló, mert különleges Malév Ikarus autóbuszokkal visszük utasainkat a repülőgépek közelébe, másrészt több helyen van lehetőség kiszállásra: a bevezető fénysorban, a forgalmi előtér szélén, a futópályák mellett, valamint a tűzoltóságon. Mindig ott vagyunk, ahol az események történnek, ahol a legnagyobb, legérdekesebb repülőgépek mozognak, éppen ezért sosincs két egyforma reptérlátogatás. Túravezetőink folyamatosan kommentálják az eseményeket, miközben igyekeznek minden fátylat fellebbenteni a légiközlekedés misztikus világáról.

repterlatogatas_gyik_banner

TÚRATÍPUSOK

EGYÉNI REPTÉRLÁTOGATÁS

Háromórás élménytúra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterén. Malév Ikarus autóbuszainkkal kb. 40 km-t teszünk meg az állóhelyek, gurulóutak és futópályák környékén, hogy minél közelebbről nézhessük a fel- és leszálló, valamint a kiszolgálás alatt álló repülőgépeket. A túra érinti a repülőtéri tűzoltóbázist, ahol megmutatjuk az ország legnagyobb és legdrágább tűzoltóautóit, kiderül, milyen feladataik vannak a reptéri lánglovagoknak. A látogatás programja sosem állandó, mindig a legnagyobb és leglátványosabb gépek indulásához, érkezéséhez igazítjuk a kiszállásokat a futópályák mellett és a forgalmi előtér szélén. A túra egyik leglátványosabb eleme, amikor a bevezető fénysorban állva a fejünk fölött 40 méteren húznak el az érkező járatok. Túravezetőink nemcsak az eseményeket narrálják, hanem igyekeznek bemutatni a légiközlekedési iparág működését napjainkban.

180 perc
6 éves kortól

CSALÁDBARÁT TÚRA

Kétórás élménytúra a repülőtér forgalmi előterén, melyet alapvetően kisgyermekes családok (3-6 év) számára ajánlunk. Túravezetőink a korosztály igényeit szem előtt tartva állítják össze a programot, amely jellemzően 1-2 kiszállást tartalmaz a repülőtér leglátványosabb pontjain, a forgalmi előtér szélén, illetve az aktív futópálya mellett. Megmutatjuk az érkező- és induló járatokat, a földi kiszolgálást, de mesélünk a gyerekeknek arról is, hogyan lehet valakiből pilóta, légiutas-kísérő, vagy légiforgalmi irányító, mi történik a repülőgépen, mielőtt megérkeznek az első utasok, egyáltalán hogyan kell felkészülni egy repülős utazásra. Kollégáink játékos formában mutatják meg ennek a különleges kisvárosnak a titkait, igyekeznek kedvet teremteni a légiközlekedés ismert és kevésbé ismert szakmáihoz. A járatot szintén Malév Ikraus autóbuszaink egyike teljesíti.

120 perc
3 éves kortól

ÉJSZAKAI TÚRA

Amikor lenyugodni készül a Nap, mi akkor indulunk a forgalmi előtérre. Különleges hangulatú kirándulás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kulisszái mögött, ahol az érkező és induló gépek mellett a légikikötő fényei játsszák a főszerepet. A háromórás program során több alkalommal szállunk ki a Malév Ikarus autóbuszunkból, hogy szinte karnyújtásnyira legyünk a guruló repülőgépektől. Túravezetőink nemcsak a körülöttünk zajló eseményekről mesélnek, részletesen elmagyarázzák a repülőtér éjszakai működését, az 5500 különféle lámpatest és fényforrás szerepét, kiderül, miért búzavirágkék fénnyel világítják ki a gurulóutakat, mit jelentenek az egyes fényjelzések, hogyan navigálnak a pilóták rossz látási viszonyok között földön és levegőben egyaránt, hogyan működik ilyenkor az irányítótorony.

180 perc
6 éves kortól
DSC05980

TÚRATÍPUSOK

VIP REPTÉRLÁTOGATÁS
oldtimer autókkal

Egyedülálló program, mely felér egy időutazással. Előteres Zsiguli? Wartburg? Volvo 245 Transfer? Te döntöd el, melyik járműből szeretnéd megnézni a repülőteret. A keretek között magad szabnád meg az útirányt, vagy táborozzunk le valahol fotózni? Mindennél jobban érdekel a repülőgépek földi kiszolgálása, vagy a futópálya mellett töltenél egy fél délutánt? Ha jobban szeretnél egy kötetlen programot, ahol akár magad, akár szűk baráti köröd, akár családod venne részt egy reptérlátogatáson, dedikált sofőrrel és idegenvezetővel, más látogatók nélkül, válaszd a VIP reptérlátogatást! Túravezetőnk csak a te kérdéseidre válaszol! Annak sincs akadálya, ha a túra során többször szeretnél ugyanarra a pontra visszatérni és fotózni. Egyeztess előzetesen kollégánkkal, hogy mikor szeretnétek jönni, melyik autóval indulnátok el a forgalmi előtérre, mire vagytok kíváncsiak.

180 perc
6 éves kortól

CSOPORTOS REPTÉRLÁTOGATÁS
óvodásoknak, iskolásoknak

Óvodásoknak és alsósoknak kétórás, felsősöknek és középiskolásoknak háromórás élménytúra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterén. A tartalmat az adott korosztály igényeihez igazítják túravezetőink. Játékos fizika, repülős történetek és mesék a kicsiknek, orientációs program a pályaválasztás előtt álló iskolásoknak. Ami minden túrában közös, hogy mindig a legjobb helyről figyeljük a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmát. Látvány, élményszerű tanulás, gyermekbarát túravezetők. Megmutatjuk az érkező- és induló járatokat, a földi kiszolgálást, de mesélünk a gyerekeknek arról is, hogyan lehet valakiből pilóta, légiutas-kísérő, vagy légiforgalmi irányító, mi történik a repülőgépen, mielőtt megérkeznek az első utasok, egyáltalán hogyan kell felkészülni egy repülős utazásra. Kollégáink játékos formában ismertetik meg ennek a különleges kisvárosnak a titkait. ​

120-180 perc
4-18 éveseknek

CSOPORTOS REPTÉRLÁTOGATÁS
felnőtteknek

Céges csapatépítés? Kirándulás barátokkal, egyesülettel? Háromórás élménytúra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterén. Malév Ikarus autóbuszainkkal kb. 40 km-t teszünk meg az állóhelyek, gurulóutak és futópályák környékén, hogy minél közelebbről nézhessük a fel- és leszálló, valamint a kiszolgálás alatt álló repülőgépeket. A túra érinti a repülőtéri tűzoltóbázist, ahol megmutatjuk az ország legnagyobb és legdrágább tűzoltóautóit. A látogatás programja sosem állandó, mindig a legnagyobb és leglátványosabb gépek indulásához, érkezéséhez igazítjuk a kiszállásokat a futópályák mellett és a forgalmi előtér szélén. A túra egyik leglátványosabb eleme, amikor a bevezető fénysorban állva a fejünk fölött 40 méteren húznak el az érkező járatok. Túravezetőink nemcsak az eseményeket narrálják, hanem igyekeznek bemutatni a légiközlekedési iparág működését is.

 

180 perc
replat_szabalyok

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Repülőtér-látogatási túráink során a repülőtér olyan, utasoktól elzárt területeire is ellátogatunk, amelyek a légiközlekedés biztonsága szempontjából kritikusak. Ezekre a részekre az utasokéval megegyező átvizsgálás után lehetséges a belépés, ezért kérjük, hogy olvassák el figyelmesen az alábbi szabályokat!

budapest-airport-13r-palyazar

REGISZTRÁCIÓ

Az egyéni (nyilvános) reptérlátogatásra (kivéve csoportos látogatás) való regisztráció a szabad helyek függvényében, de legkésőbb a látogatást megelőző 5. munkanapig van lehetőség. Ezután függetlenül a szabad helyek számától, a regisztrációt lezárjuk.
Az egyéni látogatás során az online foglalási rendszerünkön, keresztül kell eljuttatni hozzánk a foglalást legkésőbb a látogatást megelőző 5. munkanapig.

Egyéni (nyilvános) reptérlátogatások regisztrációja itt: https://booking.aeropark.hu/events

Az egyéni (nyilvános) túrákra történő jelentkezés és jegyvásárlás a korábbiaktól eltérően látogatói felhasználói fiók létrehozásához kötött.

A csoportos látogatás esetében a kiválasztott időpont előtt minimum 2 héttel szükséges leadni a foglalást.

Csoportos reptérlátogatás regisztrációja itt: https://booking.aeropark.hu/events
Csoportos reptérlátogatás jelentkezés leadása: a foglalási felületünkön – a felső menüsorban – a „BEJELENTKEZÉS” gombra kattintva, alul a „REGISZTRÁCIÓ” gombot kell kiválasztani. A felhasználói fiók létrehozása után a felső menüsorban az „ÚJ CSOPORTOS FOGLALÁS-t” kell kiválasztani.

A csoportos túrákra történő jelentkezés  a korábbiaktól eltérően látogatói felhasználói fiók létrehozásához kötött.

KORHATÁROK

Nyilvános 3 órás és éjszakai túrák: Ezeken a túrákon, a biztonsági megfontolások, a túra időtartama és az információmennyiség miatt csak betöltött 6. életév fölött fogadhatunk gyerekeket. A gyerekek életkorát hitelt érdemlő dokumentummal igazolni kell.

Hangártúrák: Ezeken a túrákon, a biztonsági megfontolások, a túra időtartama és az információmennyiség miatt csak betöltött 10. életév fölött fogadhatunk gyerekeket. A gyerekek életkorát hitelt érdemlő dokumentummal igazolni kell.

Családbarát túrák: Havi rendszerességgel indítunk gyerekbarát túrákat is, ahol betöltött 3. életév után szeretettel várjuk a gyerekeket, szüleikkel, nagyszüleikkel együtt. A gyerekek életkorát hitelt érdemlő dokumentummal igazolni kell.

3 év alatti kicsiket nem vihetünk be a repülőtér aktív forgalmi/biztonsági zónájába! Viszont az Aeroparkban nincs korhatár.

LEMONDÁS ÉS IDŐPONT MÓDOSÍTÁS

A reptérlátogatás időpontját a látogatás kezdetét megelőző 10. munkanapon belül sem időpont módosítására, sem a program lemondására nincs lehetőség, a befizetett összeg visszaigénylésére szintén nincs lehetőség.

A látogatás kezdetét megelőző 10. munkanapon túl kérő módosítást díjmentesen lehetséges.

Amennyiben a lemondás a program napját megelőző 10. munkanapon túl történik, a fizetett összeget kreditbe helyezzük, hogy a későbbiekben a vásárló által felhasználható legyen vagy egy másik kiválasztott dátumra átfoglaljuk az időpontot.

A kreditbe helyezés során a regisztráló egy, a kiállítást követően 12 hónapig érvényes,
az általa fizetett összeggel megegyező értékű utalványt kap, amelyet az érvényességi időn belül bármikor felhasználhat.

ELŐZETESEN LEADANDÓ ADATOK

Biztonsági okokból a repülőtér területére csak azon személyek léphetnek be látogatóként, akik előzetesen jelentkeztek repülőtérlátogatásra és személyazonosságukat a leadott okmánnyal igazolják.

A jelentkezés során meg kell adni 18 évnél fiatalabb látogatóink esetében a nevet, lakcímet, születési helyet és időt, édesanyja nevét, 18 évnél idősebb látogatók esetében a fenti adatokon túl a személyi igazolvány/útlevél számot is. Biztonsági okokból ezen adatok nélkül a belépés nem lehetséges a repülőtér területére, ezért kérjük, hogy kiemelten figyeljenek az adatok helyességére!

A buszra történő felszállás előtt az adatokat minden esetben ellenőrizzük, ezért kérjük, hogy okmányaikat hozzák magukkal! Azon személyek számára, akik nem szerepelnek az előzetesen leadott látogatói névlistán, vagy személyazonosító okmányukat nem tudják bemutatni a felszálláskor, a belépés a repülőtér területére nem lehetséges.

Az adatvédelmi tájékoztatónk és a reptérlátogatásokra vonatkozó általános szerződési feltételek ide kattintva érhetők el.

MIT NEM LEHET BEVINNI A REPTÉRRE?

A repülőtér területére tilos bevinni bármilyen szúró- vágó illetve önvédelmi eszközt, kéziszerszámot (pl. svájci bicska). A tiltott tárgyak bővebb listája itt található.

Kivétel a fényképezőgép és tartozékai (objektív(ek), akkumulátor), videokamera, mobiltelefon, pénztárca, autókulcs, bármilyen alkoholmentes ital műanyag palackban vagy kulacsban, illetve a cukorbetegséghez kapcsolódó felszerelések, mint fecskendő, inzulin és vércukorszint-mérő.

A biztonsági ellenőrzés meggyorsítása érdekében kérjük, hogy lehetőség szerint táskákat ne hozzanak magukkal.

A tiltott tárgyak listájára túravezetőink minden esetben felhívják a figyelmet, azonban a tiltott tárgy birtoklása minden esetben a látogató felelőssége, ténye rendőri intézkedést vonhat maga után!

BIZTONSÁGI ÁTVIZSGÁLÁS

A repülőtér szigorított biztonsági területére (SRA) történő belépéskor biztonsági ellenőrzésen esünk át, amely ruházatátvizsgálásból valamint egy fémdetektoron történő áthaladásból áll.
Az ellenőrzés meggyorsítása érdekében kérjük figyeljenek a következőkre:

  • Az átvizsgálás előtt a felsőruházatot (kabát), övet, 2,5 cm-t meghaladó talpmagasságú cipőt, acélbetétes bakancsot, boka fölé érő lábbeliket (csizma, bakancs) le kell venni és a röntgenkészülékbe helyezni

  • A zsebeket teljesen ki kell üríteni, azok tartalmát, valamint fényképezőgépet, mobiltelefont stb. szintén a röntgenkészülékbe kell helyezni

  • A személyek átvizsgálása ezután fémérzékelő kapuval történik

  • Akinél a kapu vészjelzést ad, annál manuális ruházatátvizsgálást kell alkalmazni.

Azon látogató, aki a biztonsági ellenőrzést megtagadja, nem léphet be a repülőtér területére!

A REPÜLŐTÉREN

Fotózás:
A repülőtér területének nagy részén a fénykép- és videofelvételek készítése engedélyezett, azonban tilos fényképezni a biztonsági ellenőrzőpontokon, a légiforgalmi irányítás területein valamint a karbantartó hangárok belsejét. Ezen tilalmakra túravezetőink minden esetben felhívják a figyelmet.

Kiszállás, területbejárás:
Amennyiben a program tartalmaz területbejárást is, a buszról történő leszálláskor mindenki köteles láthatósági mellényt felvenni felső ruházatára! Leszállás után a csoportnak együtt kell maradnia és követnie kell az LKK munkatársainak utasításait. A túravezetők által meghatározott határoktól eltérni tilos!

Programváltozás joga:
A repülőtér kiemelt biztonsági szabályai miatt a programváltozás jogát fenntartjuk, amennyiben VIP járat, kényszerhelyzet illetve bármely olyan esemény adódik, amely miatt a látogatást a repülőtér saját szabályzata szerint fel kell függeszteni.

https://aeropark.hu/wp-content/uploads/2023/02/logo.svg

E-mail cím:
info@aeropark.hu

Telefonszám:
+36 1 700 1777

Nyitvatartás:
A folyamatosan frissülő nyitvatartás itt érhető el!

Üzemeltető:
Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Székhely: 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér
Levelezési cím: 1675 Budapest, Pf. 174.
Adószám: 22910653-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-944347
Bankszámlaszám: 10101360-03379200-01003004
IBAN: HU50-1010-1360-0337-9200-0100-3004
Swift: BUDAHUHB

Tömegközlekedés:
Tömegközlekedéssel a Kőbánya-Kispestről induló 200E autóbusszal a 2-es terminálig kell utazni, ott fennmaradva a buszon az első megállónál (“Repülőmúzeum”) leszállni. Innen a táblával jelzett járdán kb. 350 métert sétálva érhető el a bejárat. A belvárosból, a Deák térről 20 percenként indul a 100E gyorsjárat, amely egyedi tarifával ugyan, de gyorsan és kényelmesen közelíti meg a Liszt Ferenc Repülőtér 2. Terminálját. Innen le is sétálhatunk a kijelölt járdán az Aeroparkba, de a gyalogutat lerövidíthetjük, ha a 2. Terminál megállóban átszállunk a 200E buszra, amellyel az első megálló a Repülőmúzeum.

Megközelítés, parkolás autóval és különjárati autóbusszal:
A 2-es terminál felé vezető bekötőúton a körforgalmat a 4. kijáraton kell elhagyni; ezután nem szabad letérni jobbra (mert ez a fizetős parkolók bejárata), hanem egyenesen továbbhajtva lehet eljutni a bejárathoz.

A parkolás az Aeropark saját parkolójában, kizárólag látogatóink számára, aznapra érvényes, megváltott múzeumi belépőjeggyel ingyenes. Mindenki másnak 50.000,-Ft díjat kell fizetni. Az Aeropark parkolója a múzeum nyitvatartási idején kívül zárva van.

Reptérlátogatásra saját busszal érkező csoportok különjárati buszai szintén díjmentesen vehetik igénybe a parkolót a csoport reptérlátogatás túrája és múzeumi tartózkodása idejére. Különjárati buszok a 4., 5. és 6. buszparkolóba állhatnak be, személygépkocsik számára murvás parkoló van kijelölve a buszparkoló mögött.

Sütihasználat

Weboldalunkon különböző sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a lehető legjobb felhasználói élményt tudjuk nyújtani. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban talál.