Az Aeropark 2024-es rendezvénynaptára

rendezvenynaptar_header_scaled

Idén is számtalan izgalmas programmal, tematikus hétvégével és nagyrendezvénnyel várjuk a repülésrajongókat, a repülés és a járművek iránt érdeklődőket a ferihegyi repülőmúzeumban. Akárcsak az utóbbi években, folyamatosan megnyílnak a közönség előtt az Aeroplex of Central Europe hangárai, indulnak a nosztalgiarepülések a gyönyörű Li-2-essel, nyáron pedig repülős élménytáborokat szervezünk a gyerekeknek.

MÁRCIUS 15-17. - SZEZONNYITÓ HÉTVÉGE AZ AEROPARKBAN

Ha március, akkor újra felpörög az élet a ferihegyi repülőmúzeumban. Az ünnepi hosszúhétvégén számos izgalmas és rendhagyó programmal indítjuk a tavaszi szezont. Bejárhatod velünk a történelmi 1-es Terminál csarnokait, az Aeroplex hatalmas ferihegyi hangárait, de akár Faros Ikarus 55-össel is utazhatsz!

Az esemény részletei ide kattintva!

szezonnyito_rendezvenynaptar

ÁPRILIS 20. - Millers Oils Classic Kupa RAJTJA

Április 20-án az Aeroparkból induló Jászság Trophy, melynek keretein belül az Alföld északi részén kalandozik majd a mezőny. Nemzetközi old és youngtimer rendezvény, amelyen a résztvevők lehetőséget kapnak vezetéstechnikai és mentális felkészültségük lemérésére.

A Facebook esemény itt érhető el!

Millers_Oils_Classic_Kupa_rendezvenynaptar_2

Április 27. - Fritzenfest - 100/100 iKonZ of Hungary

Április 27-én  hazai veterán tuning és különleges járművek egy kiváló helyszínen. 

A Facebook esemény itt érhető el!

 

fritzenfest_rendezvenynaptar

MÁJUS 12. - AMCARS vol.15

Május 12-én ismét többszáz klasszikus és újkori USA vas tölti meg a MALÉV fénykorát idéző repülőmúzeumot. Gyere el és gazdagodj sok élménnyel és látnivalóval vagy a tombola hasznos nyereményeivel!

A Facebook esemény itt érhető el!

 

amcars_rendezvenynaptar

MÁJUS 26. - FORD MAJÁLIS

Május 26-án újra felhördülnek a motorok, a Ford Majális az Aeroparkba költözik!  

A Facebook esemény itt érhető el!

ford_majalis_rendezvenynaptar

MÁJUS 26. - GYEREKNAP AZ AEROPARKBAN

Május 26-án, gyermeknapon az Aeroparkban! A múzeumban táborozik a Tűzoltóplacc csapata a kis tűzoltók nagy játékaival. Izgalmas, interaktív foglalkozások a vizes játszótéren. Érkezik Rozi, a tűzoltóautó, ami 1988 decemberében állt szolgálatba egy festői környezetben lévő alsó-ausztriai városkában. Most a gyerekek nagy örömére látogat a ferihegyi repülőmúzeumba! Játékos tűzoltógyakorlatokkal várjuk a családokat.

 

gyereknap_rendezvenynaptar_2

JÚNIUS 1. - Porschgasm - Porsch & Air

Június 1-én Porsche találkozó az Aeroparkban!

A Facebook esemény itt érhető el!

porschgasm_rendezvenynaptar

JÚNIUS 22. - MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA AZ AEROPARKBAN

A hely, ahol a repülős múlt, jelen és jövő találkozik. Egy élő repülőmúzeum, ahol minden az élményekről, az időutazásról szól, ahol Te is lehetsz pilóta, vagy légiutaskísérő.

Június 22-én életre kelnek a ferihegyi kiállítóhely történelmi gépei és vendégünk lesz Korda György és Balázs Klári, akinek a repülőtér a himnuszát köszönheti!

Fényárban úszó pilótafülkék és utasterek, duruzsoló csillagmotorok és sugárhajtóművek, valósághű szimulátorok, aktív és nyugállományú pilóták, utaskísérők, légiforgalmi irányítók, különleges járművek, interaktív programok, mozgalmas órák várnak Rád ezen az éjszakán az Aeroparkban!

Részletes programok és  jegyvásárlás ide kattintva!

muzej_gepek_titkai_1

JÚNIUS 29. - BUJTOR HÉTVÉGE (CSAK SEMMI PÁNIK + AZ ELVARÁZSOLT DOLLÁR) - KERTMOZI AZ AEROPARKBAN

Június 29-én két, Bujtor István nevével fémjelzett film látható a ferihegyi repülőmúzeumban. Kezdünk a Csak semmi pánikkal (1982), folytatjuk Az elvarázsolt Dollárral (1985).

Közben igazi filmes relikviák között Bujtor Balázzsal, Bujtor István fiával beszélgetünk arról, hogyan forogtak a 80-as, 90-es években az ikonikus balatoni produkciók, mi minden történt a kulisszák mögött, milyenek voltak a forgatási napok. De szóba kerülnek a jelentekben látható Zsigulik, az üldözős percek, a fel-felvillanó Malév repülőgépek és még sok minden. Egy igazán izgalmas este vár rád repülős környezetben.

Kezdés: 20:30 

A program előzetes jegyvásárláshoz és regisztrációhoz kötött!

bujtor_hetvege_rendezvenynaptar

JÚLIUS 13. - TOP GUN HÉTVÉGE (TOP GUN + MAVERICK) - KERTMOZI AZ AEROPARKBAN

Közkívánatra ezen a nyáron műsoron az Aeropark kertmozijában – a repülős filmek között – a Top Gun mindkét része. A klasszikus a 80-as évekből, és a folytatás 2022-ből!

Július 13-án este először visszarepülünk a 80-as évekbe, hogy F-14-esek gyönyörű repülését és manővereit nézzük. Kezdünk minden idők egyik legizgalmasabb repülős akciófilmjével, a Top Gunnal. Kis szusszanás után pedig mintegy 35 évet ugrunk az időben, csak a főszereplő, Tom Cruise nem változik! Folytatjuk a 2022-ben bemutatott Top Gun: Maverick-kel.

Kezdés: 20:30

A program előzetes jegyvásárláshoz és regisztrációhoz kötött!

topgun_rendezvenynaptar

JÚLIUS 20. - KÉKLÁMPÁS TALÁLKOZÓ AZ AEROPARKBAN

Ha szereted a nagy és különleges járműveket, július 20-án nálunk a helyed! A nap, amikor az ország minden részéről különféle típusú és méretű kéklámpás járművek érkeznek az Aeroparkba. A tűzoltó-, rendőr-, és mentőautók mellett helikopterek is tiszteletüket teszik a nagyszabású rendezvényen.

Látványos bemutatók, izgalmas szimulációk, élményautózás, speciális eszközök, kéklámpás játszótér és járműfelvonulás vár mindenkit a ferihegyi repülőmúzeumban. Fecskendők, műszaki mentő szerek, oldtimerek érkeznek a ferihegyi repülőmúzeumba, amelyek jó része folyamatosan mozogni fog és izgalmas bemutatókat tart. Ha kiállítóként regisztrálnál, kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot ide kattintva!

Részletes programok és  jegyvásárlás hamarosan.

keklampas_rendezvenynaptar

AUGUSZTUS 17. - REPÜLŐTÉR ÉJSZAKÁJA AZ AEROPARKBAN

Rajongsz a repülésért? Érdekelnek a repülőgépek, a helikopterek és a különleges földi járművek? Akkor augusztus 17-én nálunk a helyed! Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várunk!

Augusztus 17-én jön a Repülőtér Éjszakája az Aeroparkban! Az este, amikor minden a repülésről szól: múlt, jelen és jövő találkozik. Bejárjuk a ferihegyi repülőteret és a történelmi 1-es Terminált. Csillagmotor és sugárhajtómű „duruzsol” a ferihegyi repülőmúzeumban, pilóták, utaskísérők, légiforgalmi irányítók, műszakiak, repteres szakemberek érkeznek az Aeroparkba, hogy mindenkihez közel hozzák ezt a különleges világot.

Részletes programok és  jegyvásárlás hamarosan.

repuloter_ejszakaja_rendezvenynaptar

SZEPTEMBER 15. - Oldtimer & Youngtimer Cars & Planes

Az autócsodák nemzetközi napja az Aeroparkban, amikor ritkán látható modellek seregszemléjét élvezhetik a járműrajongók. Időutazás négy keréken, ötletes és egyedi megoldások, speciális külsők 1920-tól napjainkig, a kabrióktól a kamionokig szeptember 15-én az Aeroparkban.

A Facebook esemény itt érhető el!

oldtimeryoungtimer_rendezvenynaptar

SZEPTEMBER 28. - Citroën TALÁLKOZÓ

Szeptember 28-án klasszikus és különleges Citroënek költöznek az Aeroparkba, mintegy 100 jármű lesz látható a ferihegyi repülőmúzeumban a Citroën Automobile Club Hungary jóvoltából. A Citroën, mint a világ egyik leginnovatívabb és legextavagánsabb markája is mindig ott volt a repülés körül. Tarts velünk, ne maradj le az élményről!

Az esemény itt érhető el!

citroen_rendezvenynaptar

SZEPTEMBER 29. - FritzenFest - Nagy csata

Szeptember 29.-én ismét összecsapnak a Németek a Japánok ellen az Aeroparkban!

A Facebook esemény itt érhető el!

 

frietzenfest_rendezvenynaptar

OKTÓBER 5-6. - VI. FERIHEGYI IKARUS TALÁLKOZÓ AZ AEROPARKBAN

Az év legnagyobb dobása az Aeroparkban, amikor a magyar járműgyártás legikonikusabb autóbuszai költöznek be két napra a ferihegyi repülőmúzeumba. Október 5-én és 6-án rekordszámú, közel 100 autóbusz mutatkozik be a találkozó két napja alatt. Élményutazás, nosztalgiarepülés, Ikarus-felvonulás, járműbemutató, motorindítás, szimulátor és egy seregnyi izgalmas program vár rád október első hétvégjén az Aeroparkban!
Ha kiállítóként regisztrálnál, kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot ide kattintva!

Részletes programok és  jegyvásárlás hamarosan.

ikarus_rendezvenynaptar
https://aeropark.hu/wp-content/uploads/2023/02/logo.svg

E-mail cím:
info@aeropark.hu

Telefonszám:
+36 1 700 1777

Nyitvatartás:
A folyamatosan frissülő nyitvatartás itt érhető el!

Üzemeltető:
Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Székhely: 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér
Levelezési cím: 1675 Budapest, Pf. 174.
Adószám: 22910653-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-944347
Bankszámlaszám: 10101360-03379200-01003004
IBAN: HU50-1010-1360-0337-9200-0100-3004
Swift: BUDAHUHB

Tömegközlekedés:
Tömegközlekedéssel a Kőbánya-Kispestről induló 200E autóbusszal a 2-es terminálig kell utazni, ott fennmaradva a buszon az első megállónál (“Repülőmúzeum”) leszállni. Innen a táblával jelzett járdán kb. 350 métert sétálva érhető el a bejárat. A belvárosból, a Deák térről 20 percenként indul a 100E gyorsjárat, amely egyedi tarifával ugyan, de gyorsan és kényelmesen közelíti meg a Liszt Ferenc Repülőtér 2. Terminálját. Innen le is sétálhatunk a kijelölt járdán az Aeroparkba, de a gyalogutat lerövidíthetjük, ha a 2. Terminál megállóban átszállunk a 200E buszra, amellyel az első megálló a Repülőmúzeum.

Megközelítés, parkolás autóval és különjárati autóbusszal:
A 2-es terminál felé vezető bekötőúton a körforgalmat a 4. kijáraton kell elhagyni; ezután nem szabad letérni jobbra (mert ez a fizetős parkolók bejárata), hanem egyenesen továbbhajtva lehet eljutni a bejárathoz.

A parkolás az Aeropark saját parkolójában, kizárólag látogatóink számára, aznapra érvényes, megváltott múzeumi belépőjeggyel ingyenes. Mindenki másnak 50.000,-Ft díjat kell fizetni. Az Aeropark parkolója a múzeum nyitvatartási idején kívül zárva van.

Reptérlátogatásra saját busszal érkező csoportok különjárati buszai szintén díjmentesen vehetik igénybe a parkolót a csoport reptérlátogatás túrája és múzeumi tartózkodása idejére. Különjárati buszok a 4., 5. és 6. buszparkolóba állhatnak be, személygépkocsik számára murvás parkoló van kijelölve a buszparkoló mögött.

Sütihasználat

Weboldalunkon különböző sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a lehető legjobb felhasználói élményt tudjuk nyújtani. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban talál.