Tömegeket vonzott az Aeropark a Múzeumok Éjszakáján

Hatalmas sikert aratott az év legrövidebb éjszakáján tartott rendezvény a ferihegyi Aeroparkban.

A rendkívül gazdag program keretében kilenc pilótafülke volt látogatható, ahol többek között a magyar repülés meghatározó hajózó-egyéniségei, Czigány Ildikó, Darida Tamás, Háy György, Horváth Sándor, Horváth Zoltán, Somogyvári József, Szüle Zsolt repülőgép-parancsnokok, Bubcsó Botond első tiszt Nagyváthy Sándor és Pénzes Sándor fedélzeti mérnökök fogadták a nagyszámú közönséget.

Több légijármű aktív fedélzeti rendszerekkel nyújtott felejthetetlen élmenyt, a repülőtéri szakszolgálatok, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, az AMS Mentőszolgálat, kényszerhelyzeti gyakorlatokkal, a Tűzszerészek kutyás robbanószer keresési bemutatóval, a NAV repülőtéri szolgálata pedig kutyás kábítószer-keresési akciókkal vonzottak tömegeket.

Nagy tetszést arattak a Budapest Airport és a Malév Ground Handling speciális repülőtéri járművei valamint a MÁV Repülőklub Astir vitorlázógépe és az Aeropark repülőgép-szimulátora is.

Az egyre interaktívabbá váló Aeropark számos új, a nyáron már állandóvá váló szolgáltatását ezen az estén vezette be: volt légiutas-kísérő tanfolyam, gyermek játszó sarok, de az oldtimer előtéri Zsigulit és Wartburgot is kipróbálhatták az érdeklődők. A nap folyamán több mint 300 látogató reptérlátogatás keretében, tíz előre regisztrált csoportban a légikikötő nyilvánosság elől elzárt részeit is megtekinthette.

Az Aeropark a nyári időszakban a hét minden napján várja azokat a látogatókat is, akik a Múzeumok Éjszakáján nem jutottak el a múzeumba. A repülőtér-látogatás programokra pedig minden hétvégére jelentkezhetnek az érdeklődők.