Múzeumok Éjszakája az Aeroparkban – 2018-ban is!

Idén Június 23-án is nagyszabású programokkal várja a látogatókat a ferihegyi repülőmúzeum, ahol különleges éjszakai megvilágításban láthatók a magyar repüléstörténet ikonikus repülőgéptípusai. Az Aeropark ezen a napon délelőtt 9 órától hajnali 2-ig tart nyitva, a Múzeumok Éjszakája karszalagokkal pedig 18:00 órától lehet belépni.

Karszalagok vásárolhatóak elővételben a https://www.jegymester.hu/hun/Event/8150210/Aeropark linkre kattintva, vagy a helyszínen belépéskor. A gyors és gördülékeny beléptetéshez javasoljuk, hogy váltsák meg karszalagukat előre!

Idén először az Aeropark nagyszabású kvízjátékot is rendez, melynek díjai egyelőre meglepetések, de a légiközlekedéssel kapcsolatos értékes és egyedi nyeremények lesznek.

Akárcsak az előző években, idén is a MALÉV egykori pilótái mesélnek a repülőgépek fedélzetén munkájukról, karrierjükről, a repülés különleges világáról, a legnépszerűbb típusokról és a váratlan helyzetekről. Ezen az estén speciális repülőtéri járművek is megjelennek a múzeumban: látható lesz fékhatást mérő autó és több olyan földi kiszolgáló eszköz, melyeknek a járatok felkészítésében van szerepük. Megtekinthető és utasként kipróbálható lesz az oldtimer előteres Zsiguli és Wartburg, érkezik a Malév-festésű „faros” Ikarus 55-ös, valamint az Ikarus 250-es és 280-as is.

Izgalmas vészhelyzeti szimulációs bemutatóval készülnek a repülőtéri tűzoltóság és az AMS Mentőszolgálat szakemberei. A repülőgépeken stewardessek tartanak légiutas-kísérő tanfolyamot gyerekeknek, közben pedig folyamatosan indulnak a népszerű reptérlátogatások is. Emellett érkezési sorrendben kipróbálható lesz a szimulátor, a büfé melletti múzeumi shopban pedig modellek, repüléssel kapcsolatos emléktárgyak vadonatúj kollekciója vásárolható.

Egész délután este ingyenes ingajárat közlekedik Budapest belvárosa és az Aeropark között. Érkezz Malév festésű csuklós Ikarus 280-assal a repülőtéri múzeumba, melyen a karszalag érvényes és meg is váltható! A Deák téren az autóbusz a Városház utca felőli oldalon indul.

A járatok menetrendje:

Deák tér-Aeropark: 15:00; 17:00; 19:00; 21:00; 23:00; 01:00 Aeropark-Deák tér: 16:00; 18:00; 20:00; 22:00; 00:00; 02:00

Megállóhelyek: Deák tér, Astoria, Kálvin tér, Corvin negyed, Klinikák, Nagyvárad tér, Aeropark

A múzeum a Kőbánya-Kispest metróállomásról induló 200E autóbusszal is megközelíthető, a „Repülőmúzeum” megállóig kell utazni.

Az autóval érkező látogatók ingyenesen tehetik le járműveiket az Aeropark parkolójában, de a várható érdeklődés miatt javasoljuk az említett járatok igénybevételét. A múzeum környékén munkatársaink segítik a parkolást.