Malév 71 családi nap az Aeroparkban


2017. szeptember 9. 09.00-18.00

Budapest XVIII. kerülete ad otthont a Ferihegyi repülőtérnek, korábban MALÉV-nak és a dolgozók nagytöbbségének. 2017. szeptember 9-én, szombaton ismét találkozhat ez a remek közösség, és vidám, családias keretek között emlékezhet a legendás nemzeti légitársaságra, egybekötve Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának nagy hagyományokra visszatekintő, Bókay-kerti Napjaival. A két helyszín között ingyenes Malév-nosztalgiabusz ingajárat közlekedik majd.

Ez alkalomból a XVIII. kerület lakosai (lakcímkártya felmutatása mellett) ingyenesen tekinthetik meg az Aeropark repülőmúzeumot. A volt Malév dolgozók számára (ahogy a jelenlegi iparági szakemberek számára is) a mindenkor érvényes kedvezmények szerint jelképes, 100 Ft regisztrációs jeggyel látogatható az Aeropark.

Az Aeropark ezen a napon is mindenki előtt nyitva áll, de a kedvezmények csak a fenti látogatókra vonatkoznak. Érvényes jegyárainkat megtekintheti itt: www.aeropark.hu/jegyaraink

Nyitva tartás: 9-18 óra között.


Programok

13:00 órától: MALÉV dolgozók egyenruhás, látványos csoportfotózása a Tu-154-es szárnyán és lépcsőjén

13:30-kor: a Légiközlekedési Kulturális Központ új, Malév Air Tours Ikarus-DAF 350-es autóbuszának bemutatkozása. A járművet Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere avatja fel.

14:00 és 14:30: „MALÉV Memorial” reptérlátogatások. A légitársaság egykori pilótái, utaskísérői, műszaki szakemberei mesélnek arról, mit jelentett számukra a MALÉV, milyen különleges járatokat teljesítettek, kinek, melyik volt a kedvenc típusa, milyen váratlan helyzeteket kellett megoldaniuk földön és levegőben egyaránt. A Reptérlátogatás program a XVIII. kerületi lakosoknak és iparági dolgozóknak 20% kedvezménnyel vehető igénybe! Ehhez előzetes regisztráció szükséges a repterlatogatas.hu oldalon!

Egész nap:

 • Pilótafülkék megtekintése
 • Repülőgép-szimulátor
 • Utaskörök a muzeális repülőtéri Zsiguli/Wartburg autókkal
 • MALÉV nosztalgia filmek
 • Kávézó, ajándékbolt


  Parkolás és transzfer

  A parkolás az Aeropark saját parkolójában a múzeum látogatóinak ingyenes!

  Az V. ker. Deák tértől, a XVIII. kerületi Bókay-kertből és a Market Centráltól (Vecsés-nyugat) nosztalgia Malév Ikarus csuklós busz szállítja az utasokat díjmentesen, az alábbi menetrend szerint:

  Reptérlátogatás.hu Budapest Airport Aeropark Budapest