Költözik a budapesti Aeropark repülőmúzeum

Az ország kedvenc repülőmúzeuma hamarosan új helyen fogadja a látogatókat. A költözés ideje alatt az Aeropark nem látogatható, a reptérlátogatás viszont folyamatosan, zavartalanul és az átmeneti időszakra kibővített tartalommal működik.

Indul a költözés

Március 23-án megkezdődik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér melletti Aeropark új helyszínének kialakítása, majd a múzeum költöztetése. Az Aeropark a jelenleginél nagyobb és színvonalasabb kiállítóteret kap. A munkálatok idejére a múzeum néhány hétre bezár, nem fogad látogatókat. A magyar repüléstörténetnek emléket állító, muzeális repülőgépeket felvonultató tárlat várhatóan májustól lesz ismét megtekinthető.

A reptérlátogatások a költözés alatt is folyamatosan indulnak

A népszerű reptéri autóbuszos túráink a költözés ideje alatt sem állnak meg. A találkozási pont és a pénztár az eddigi helyszíntől mintegy 200 méterrel távolabbra, a Holiday Parking bejárata elé kerül március 30-tól. Innen indulnak és ide érkeznek a túrát bonyolító Malév Air Tours autóbuszaink. Vendégeink számára továbbra is a Holiday Parking Lite területén biztosítunk parkolási lehetőséget, két óra parkolás változatlanul ingyenes.

Kibővített reptérlátogatások a költözés alatt

Vendégeink az átmeneti időszakban sem maradnak pilótafülke-látogatás nélkül. A reptéri túrák új állomása lesz a műszaki előtéren parkoló L-410-es repülőgép, amely korábban a mentőszolgálat kötelekében repült: megtekinthető lesz a fedélzet, és a pilótafülke is kipróbálható. Emellett – kizárólag a költözés ideje alatt! – felhajtunk a felújítás alatt álló, jelenleg lezárt 1-es (13R/31L) fel- és leszállópályára, ahol látogatóink látványos fotókat is készíthetnek a földetérési zónáról. Erre eddig csak egyes különleges alkalmakkor nyílt lehetőség, a költözés ideje alatt viszont minden csoportunknak lehetősége nyílik rá. A két új megállóhely azoknak is érdekes és izgalmas lehet, akik korábban már részt vettek reptérlátogatáson.

Ugyanakkor nem szeretnénk, ha vendégeink lemaradnának a történelmi repülőgépek és pilótafülkék nyújtotta élményről. Minden egyes utasunk egy utalványt kap, mellyel – az újranyitást követően – ingyenesen tekintheti meg a megújult Aeroparkot. A voucher a 2018. augusztus 31-ig használható fel.

Az Aeropark mindössze métereket költözik

A szabadtéri múzeum a repülőtér fejlesztése miatt költözik a ferihegyi felüljáró és a 4-es főút szomszédságába, így a magyar repüléstörténet meghatározó típusai még látványosabb helyre kerülnek. A beruházás keretében új BKK buszmegálló, a parkhoz vezető gyalogút, valamint a látogatók számára ingyenesen használható parkoló létesül. A múzeumban vadonatúj könnyűszerkezetes épületek fogadják majd a vendégeket, ahol szimulátor, kávézó és jól felszerelt ajándékbolt is működik majd. Minden kiállított repülőgép négy-négy irányból intenzív megvilágítást kap. Bizonyos forgalmi helyzetekben a látogatók feje felett, kis magasságban repülnek majd át a 31L futópályát megközelítő járatok. A parkban kiállított gépek többségének tulajdonosa a Közlekedési Múzeum, az intézmény szoros szakmai felügyelete mellett zajlik majd a történelmi járművek átköltöztetése. Az újranyitást követően innen indulnak majd a reptérlátogatások is.

Kísérjék figyelemmel a költözéssel kapcsolatos híreket, információkat közösségi oldalainkon is!