Félárú jegyekkel várja látogatóit az Aeropark vasárnap

Indul a szezon a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér kettes terminálja közelében található Aeropark repülőgép-múzeumban. A múzeumot üzemeltető Légiközlekedési Kulturális Központ közhasznú Nonprofit Kft. a szezon kezdetének alkalmából 50%-os kedvezménnyel várja látogatóit 2015. március 15-én, vasárnap.

Kedvezményes múzeum-belépő árak 2015. március 15-én, vasárnap

  • Felnőtt: 1500.- helyett: 750 Ft
  • Gyerek/Nyugdíjas/Mozgássérült: 800.- helyett: 400 Ft
  • Családi (2 felnőtt+2 gyermek/1 felnőtt+3 gyermek): 3200.- helyett: 1.600 Ft
  • kiegészítő gyermek családi jegyhez: 500.- helyett 250 Ft

Az Aeropark 2015. március 15-től minden nap (hétköznapokon és hétvégén is) 9 órától 17 óráig várja a látogatókat. A nyári időszámítás kezdetétől, március 29-től pedig minden nap egy órával tovább, 18 óráig lesz nyitva a repülőgép-múzeum.

A múzeumba 2015. március 15-én, vasárnap az Aeropark különleges szezonnyitó akciója keretében félárú belépőjegyekkel léphetnek be a családok, gyermekek és felnőttek is.

A múzeum látogatói számára 2 óra ingyenes parkolást biztosít az üzemeltető a Budapest Airport Holiday Parkolójának területén. A két óra időtartamnál hosszabb ideig parkoló gépjárművek után megkezdett óránként 500 Ft-os parkoló díjat kell fizetni a Budapest Airport parkoló-automatáinál.

Az Aeroparkban a magyar polgári légiközlekedés hőskorának összes meghatározó repülőgép-típusa megtekinthető.

A Li-2-es, Il-14-es, Il-18-as történelmi, légcsavaros utasszállító repülőgépek mellett a sugárhajtású korszak ikonikus gépei, a Tu-134-es és a Tu-154-es pilótafülkéi is nyitva várják a látogatókat.

A múzeumban szintén megtekinthető egy Yak-40-es regionális repülőgép, a népszerű kétfedeles An-2-es és egy Mi-2-es mentőhelikopter. A kiállítás része számos repülőtéri földi kiszolgáló jármű is.

A látogatók külön díj fizetése nélkül kipróbálhatják a múzeum Cessna repülőgép-szimulátorát is, ahol szakértő instruktorok segítik a sikerest leszállást akár a legkisebb vendégeknek is.

Az Aeropark ajándékboltjában számos eredeti Malév-relikviát is megvásárolhatnak a látogatók, köztük a legnépszerűbbek az eredeti Malév Business osztályú bögrék és a logózott fém evőeszköz készletek.