A repülőtér éjszakája (július 4.)

Egy izgalmas este, amely a repülésről és a repülőtérről szól. Fényárban úszó pilótafülkék, mesélő pilóták és légiutas-kísérők, különleges repülőtéri járművek, valamint oldtimer autók, izgalmas bemutatók, naplemente után induló reptérlátogatások, hangulatos tematikus séták, interaktív foglalkozások gyerekeknek és felnőtteknek.

Programok az Aeroparkban

Egy izgalmas este, amely a repülésről és a repülőtérről szól. Az ünnep, amikor életre kelnek a történelmi repülőgépek pilótafülkéi. Találkozz pilótákkal, légi-utaskísérőkkel, műszaki szakemberekkel az Aeroparkban! Hallgasd a rádióforgalmazást a felújított pilótafülkékben!

Beszélgess olyan személyzeti tagokkal, akiknek életében meghatározó szerepet játszott az Il-18-as, a Tu-134-es, a Tu-154-es és a Jak-40-es. Ismerd meg a speciális repülőtéri járműveket közelről, melyekkel utasként sem találkozhatsz! Próbáld ki az oldtimer repülőtéri autóinkat!

A várakozás elkerülése érdekében javasoljuk, hogy belépődet előre váltsd meg.

17:00-00:00 MESÉLŐ KAPITÁNYOK, LÁTVÁNYOS PILÓTAFÜLKÉK

17 órától kapitányok várnak rád a repülőgépek fedélzetén, ahogy leszáll az est, kigyúlnak a fények a pilótafülkékben. Folyamatosan indulnak a tematikus séták, melyeken tárlatvezetőink megmutatják a történelmi típusok titkait. Kezdés: 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 22:00

17:30 AERO TALKSHOW

Műsorvezető: Kránitz Balázs

Vendégeink: Szüle Zsolt – 747-es kapitány, Hartyáni Emőke – cargo specialista, Józsa Dóra – légi-utaskísérő, Józsa Tamara – légi-utaskísérő, Tarsoly Katalin – vezető légi-utaskísérő, Réti Máriáss Julien – elsőtiszt

A műsor után ti is beszélgetésbe elegyedhetnek vendégeinkkel!

19:00 MENTÉSI BEMUTATÓ

Egy izgalmas és látványos szimuláció keretében megmutatjuk, hogyan dolgoznak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatásos tűzoltói, az AMS Mentőszolgálat szakemberei, hogyan vetik be a drog- és bombakereső kutyákat a légikikötőben!

17:00-23:00 JÁRMŰBEMUTATÓ/ÉLMÉNYAUTÓZÁS

Ezen az estén bemutatkoznak a repülőtér speciális járművei a különleges fékhatásmérőtől a nagy teljesítményű hómarókon át a havas gépláncokig.

Válts jegyet és próbáld ki az Aeropark reptéri oldtimer flottájának tagjait, légy részese egy wartburgos, zsigulis, vagy Volvo 245 Transferes időutazásnak! Keresd standunkat, ahol megválthatod időpontra szóló jegyedet az élményautózásra. (1000 Ft/túra)

LEGYÉL TE IS LÉGI-UTASKÍSÉRŐ!

A Tu-154-es fedélzetén Bánki Dóra légi-utaskísérő mesél arról, hogy mi mindenre készítik fel a személyzetet a tanfolyam során, milyen olyan feladatokat látnak el stewardessek a fedélzeten, amit az utasok észre sem vesznek. Ezen az estén abba is belekóstolhatsz, hogyan viselkednek az utaskísérők, amikor váratlan helyzet adódik a repülőgépen. Kezdés: 17:15, 19:15, 21:15, 22:30 (1000 Ft/fő)

Egész nap indulnak a reptérlátogatások az LKK Malév Ikarus autóbuszaival. Erre a napra minden jegy elkelt a reptérlátogatásokra, de a népszerű repülőtéri túrák egész évben futnak. Válassz időpontot itt: https://www.repterlatogatas.hu/

Téged is vár az Aeropark a Repülőtér Éjszakáján! Ne maradj le az élményről, tarts velünk!

Aeropark, reptérlátogatás, AeroShop, Ikarus, Malév, Ferihegy, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, repülőmúzeum, repülés, múzeum, repülőgép, tupoljev, antonov, iljusin